Een leerling van ons bij jou op school

Wat leuk dat je een nieuwe leerling krijgt! Deze leerling is er klaar voor om uit te stromen naar een reguliere klas en ouders hebben voor jullie school gekozen. Onderneem de volgende stappen:

  1. Besluit of de leerling bij jullie geplaatst kan worden.
  2. Plan een intakegesprek met ouders. Tip: geef ouders het inschrijfformulier niet mee, maar vul het samen met de ouders (en eventueel hulp van een tolk) in.
  3. Plan een wen-dag in voor de leerling (het liefst een hele dag).
  4. Plan een warme overdracht.

Waarom een wendag? 

Het is voor de leerling erg spannend waar hij na de vakantie gaat starten, het is voor hem fijn om te weten waar hij terecht gaat komen. Voor jou als leerkracht helpt het om een indruk te krijgen van de leerling. Doe een kennismakingsactivitei, laat de leerling jou/de klas een woord uit zijn taal leren en koppel de leerling aan een maatje uit de klas die hem de eerste periode kan helpen.

Waarom een warme overdracht?

De warme overdracht vindt plaats op een van de lokaties van Amiko, hierdoor krijg je een goed beeld van ons onderwijs. De leerling die bij jou in de klas komt gaat je rondleiden, daarna heb je een gesprek met de huidige leerkracht en krijgt je NT2 tips. Na deze warme overdracht heb je praktische tips hoe je deze leerling kan begeleiden in jouw klas en samen verder te werken aan een goede toekomst!

Ambulante begeleiding

Als de leerling bij jullie op school zit, zullen we binnen 3 weken contact opnemen om te horen hoe het gaat. Als er nog verdere ondersteuning nodig is, dan komt onze ambulant begeleider graag langs om mee te denken.

Contact met ons?

Bel: 06-45510815 of mail: marieke.postma@kykscholen.nl