De kernwaarden 

Toekomstgericht
Alles wat we doen bij Odyssee is gericht op de toekomst. We kijken vooruit en gebruiken alle hulpmiddelen die leerlingen vooruit helpen. We zijn nooit klaar, altijd op weg naar beter. We denken na over het vervolg. Wat we doen is duurzaam; gericht op de lange termijn. We letten op elkaar en zorgen ervoor dat iedereen duurzaam inzetbaar is.

Open en nieuwsgierig
We stellen vragen, praten en luisteren. We delen en zijn open. Ook willen we weten en begrijpen hoe iets zit, hoe iemand in het leven staat en hoe we iemand kunnen helpen. We nemen iedereen in de organisatie serieus; leerlingen, ouders, medewerkers en onszelf. We geven informatie als erom wordt gevraagd en communiceren zoveel mogelijk. Ook spreken we elkaar aan, zijn elkaars spiegel. We waarderen elkaar en geven complimenten. 

Actief en gedreven
We zijn actief en gedreven. Letterlijk geven we veel bewegingslessen en kijken we hoe het anders en beter kan. alles doen we met passie en overtuiging. Onderwijs zit in ons hart. Het is onze drijfveer om ouders en kinderen verder te helpen. Enthousiast werken we aan het zelfvertrouwen van leerling en medewerker, als basis voor een goede ontwikkeling. Iedereen doet mee, is proactief en neemt verantwoordelijkheid. We ontwikkelen discipline bij onszelf en elkaar én geven coachend leiding. Zo komen we verder.

Samen
Onderwijs is teamsport. We werken met elkaar en de wereld om ons heen. Ouders zijn voor ons vanzelfsprekende partners. De interactie en samenwerking tussen leerkracht/onderwijsassistent en leerling is de spil waar ons werk om draait. Ook de interactie tussen leerlingen onderling is belangrijk. Samen spelen, samen leren en samen leven, daar gaat het om bij Odyssee.

Avontuurlijk
We tonen lef en durven af te wijken van methodes. Soms nemen we risico's, we bewandelen niet alleen de geijkte paden maar zoeken steeds de juiste weg. We geven lessen die uitdagen en zijn niet bang. We durven ook een fout te maken en zetten deze om naar nog meer kwaliteit.