Avontuurlijk leren
Leren is een mooi avontuur! In een uitdagende, veilige en duidelijke leeromgeving begeleiden we onze leerlingen bij het vinden van het eigen unieke talent. Dat doen we in samenspraak met de ouders en altijd met respect voor elkaar.

Elk kind telt mee
Wij bieden passend onderwijs voor alle leerlingen, van zeer moeilijk lerend tot hoogbegaafd. Naast vijf scholen voor basisonderwijs, bestaat Odyssee uit een school voor speciaal basisonderwijs, een school voor speciaal (voortgezet) onderwijs en een school voor Praktijkonderwijs.

Open voor iedereen
Wij staan open voor alle kinderen en jongeren, ongeacht mogelijkheden, godsdienst of cultuur. Juist verschillen geven kleur aan het onderwijs. Ook luisteren we goed wat de samenleving van ons vraagt en formuleren passende antwoorden.

Kleurrijk en vernieuwend
We zijn een lerende organisatie en hebben vernieuwing en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij bieden scholen de ruimte om vanuit hun eigen kracht kleur te geven aan het onderwijs. En werken graag samen met andere organisaties. Medewerkers krijgen de kans om zich blijvend te ontwikkelen.